din sotare i Borlänge , Smedjebacken och Gagnefs kommuner

Överlåtelsebesiktning

Är du spekulant på ett hus eller en bostadsrätt?

Överlåtelsebesiktningen är vår mest omfattande besiktning och visar vad du kan förvänta dig av eldstadens och skorstenens tekniska status. Vi utgår från hur den nuvarande eller den tidigare ägaren har använt eldstaden och vilka underhållsåtgärder som vidtagits. Vi jämför skicket med liknande eldstäder och skorstenar av samma ålder.

Därefter gör vi en riskanalys som tillsammans med besiktningsresultatet ger dig ett bra förhandlingsläge när priset ska diskuteras. Med sotarens överlåtelsebesiktning vet du vilka underhållsåtgärder som behövs göras. Dina förväntningar, som med all rätt är höga vid ditt livs kanske största affär, behöver inte slå fel när du väl flyttar in.

Om du beställer en överlåtelsebesiktning via SSR Godkänd har du alltså en bra grund att stå på vid fastighetsaffären. Det är ett bra sätt att uppfylla ”köparens undersökningsplikt”, men självklart kan det också finnas en poäng från säljarens sida att ha vetskap om läget. Om skorstenen eller eldstaden behöver underhållas kan naturligtvis det totala värdet på fastigheten påverkas.